Home

Achtergrond 257 x bekeken

VS slacht 4.800 koeien vanwege runder-TBC

In de Amerikaanse staat Californië zijn in de afgelopen week ruim 4.800 melkkoeien geslacht in verband met mogelijke runder-TBC. In de belangrijkste zuivelregio van de VS zijn bedrijven geblokkeerd met in totaal bijna 16.000 dieren.

Op drie plaatsen in Californië zijn koeien gevonden die besmet zijn met runder-TBC. Eén van de drie getroffen veehouders zou een bod van het Amerikaanse ministerie van landbouw hebben geaccepteerd om alle koeien van het bedrijf op te kopen voor 3.000 dollar (zo'n 1.890 euro) per stuk, meldt ProMed. De andere twee bedrijven overwegen nog of ze met hun dieren doorgaan en de komende jaren onder stricte voorwaarden van het ministerie door willen produceren.

Eén van de besmette bedrijven telt meer dan tienduizend koeien. Bovendien verkoopt het bedrijf sperma en embryo's van hoogproductieve koeien en stieren.

Of registreer je om te kunnen reageren.