Home

Achtergrond

VGB: "Handel is arrogantie Aalsmeerse veiling zat"

Het toenemend toepassen van virtuele veiltechnieken ondermijnt het vermogen van de handel goed in te kopen.

Dat claimt althans de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB).

FloraHolland voert voor steeds meer producten virtuele veiltechnieken door terwijl ze zich niks aantrekt van de eerder gestelde voorwaarden van de handel. Volgens de VGB stelt de bloemenveiling zich toenemend arrogant op door zich niks aan te trekken van de klachten.

Het komt er volgens coördinator Paul van der Zweep van de Commissie van Handel op neer dat de handel de greep op kwaliteit verliest. De betrouwbaarheid, het stokpaardje van een goede handelaar, is in het geding.

"De bloemen en planten komen niet meer fysiek voor de klok en worden op grond van een tekst en foto’s gekocht. De informatie moet dan wél overeenkomen met de aangevoerde partijen. En dat is lang niet altijd zo."

Hoewel FloraHolland dit erkent drukt ze de verdere "virtualisering" van het veilen volgens de handel in versneld tempo door. "De veiling luistert niet naar onze signalen."

Of registreer je om te kunnen reageren.