Home

Achtergrond 206 x bekeken

VEB stapt naar rechter om bod CVC op Schuitema

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) stapt naar de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam, omdat de vereniging het officiële bod van investeerder CVC van 20,11 euro per aandeel op de resterende aandelen Schuitema te laag vindt.

Advocate Aafje Rietveld van de beleggersvereniging bevestigde woensdag berichtgeving hierover in het NRC Handelsblad.

De beleggersvereniging wil dat de Ondernemingskamer een redelijk bod vaststelt. ”Op deze manier is in een vroeg stadium van het biedingsproces een redelijk bod vast te stellen”, aldus de advocate. De VEB heeft twee weken de tijd om een verzoek in te dienen. In totaal gaat het om een resterend belang van 1,6 procent. De rest heeft CVC al in handen.

CVC kocht onder meer een belang van 70 procent van Ahold. Het bedrijf deed zijn belang van de hand voor 20,11 euro per aandeel. De supermarktreus kreeg bovendien ongeveer 58 winkels terug en een geldbedrag. Ook behield het een indirect belang in Schuitema via preferente aandelen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.