Home

Achtergrond 192 x bekeken

VDMA: Europese markt landbouwmachines groeit 15 procent

Branchevereniging VDMA verwacht dat de Europese omzet in landbouwmachines dit jaar 15 procent groeit tot een waarde van 27,5 miljard euro.

VDMA spreekt van een ware "investeringsboom". De goede marktomstandigheden voor de wereldwijde landbouw leiden tot de snelste groei sinds decennia. Met name de gevestigde agro-grootmachten, zoals Duitsland, het VK en Duitsland drijven de groei aan.

Last van de hoge dieselprijzen is nog beperkt, aldus de VDMA. Europa neemt 42 procent van de wereldwijde productie voor haar rekening. Duitsland geldt met een marktaandeel van 11 procent als koploper.

Voor de nabije toekomst verwacht de VDMA dat de groei aanhoudt en de investeringsbereidheid groot is. Landen waar de landbouw sterk in opkomst is, zoals Rusland, noteren nu nog matige groei maar hebben potentie.

Of registreer je om te kunnen reageren.