Home

Achtergrond 178 x bekeken

Uitzendbureau helpt ex-prostituees aan nieuwe baan

Uitzendbureau Randstad gaat samen met de gemeente Amsterdam prostituees die uit het vak willen stappen, helpen met het vinden van een baan.

Een woordvoerster van het uitzendbureau bevestigde vandaag een bericht hierover in dagblad Trouw.

Randstad wil in het eerste jaar minimaal vijftig ex-prostituees laten instromen op de reguliere arbeidsmarkt. Ze krijgen speciale trainingen en hulpverlenersorganisatie Scharlaken Koord zorgt voor psychosociale begeleiding. De gemeente Amsterdam steunt het project financieel.

Het project komt voort uit de onlangs gepresenteerde prostitutienota van wethouder Marijke Vos (zorg), waarmee de positie van prostituees in de stad moet worden versterkt. Naast het zorgen voor een andere baan wil de gemeente gedwongen prostitutie op de Wallen aanpakken en hulp bieden aan slachtoffers van mensenhandel.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.