Home

Achtergrond

Tweede Aziatische boktor in Berghem

De Plantenziektenkundige Dienst (PD) heeft in Berghem (gemeente Oss) een tweede Aziatische boktor gevonden.

De boktor is via verpakkingshout in Nederland terechtgekomen, liet een woordvoerster donderdag weten.

In de nieuwbouwwijk waar de twee kevers werden gevonden, zijn dit jaar veel nieuwe tuinen aangelegd en ligt nog veel verpakkingshout van natuursteen. De kans bestaat dat er nog meer larven of volwassen boktor in het hout zit. De gemeente en de PD gaan maandag al het verpakkingshout ophalen zonder dat ze daar kosten voor in rekening brengen. Ze willen voorkomen dat de boktor bomen en struiken aantast. De Aziatische boktor Anoplophora glabripennis is niet gevaarlijk voor mensen.

De boktor in Berghem lijkt veel op de Oost-Aziatische boktor Anoplophora chinensis, waarvan onlangs een kleine populatie is gevonden in het Westland. Belangrijk verschil is dat de boktor in het Westland Nederland binnenkwam via import van planten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.