Home

Achtergrond

Tropische storm in Taiwan kost elf levens

Elf mensen, onder wie een baby, zijn op Taiwan omgekomen door de tropische storm Kalmaegi.

Drie anderen worden nog vermist. Reddingswerkers meldden dat vändaag. De geschatte schade ligt volgens de Taiwanese regering rond de 3,6 miljoen dollar (2,3 miljoen euro). De autoriteiten evacueerden ongeveer tachtig mensen uit het midden en zuiden van het land, en honderdduizenden huishoudens zitten zonder water en stroom. In het getroffen gebied zijn scholen en kantoren gesloten en is het vliegverkeer geannuleerd.

Kalmaegi trok met windsnelheden tot 83 kilometer per uur over het Aziatische eiland. De storm werd in de eerste plaats als orkaan aangekondigd, maar verloor aan kracht toen hij donderdagavond de oostkust van Taiwan bereikte.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.