Home

Achtergrond

Tribunaal bevestigt aankomst Karadzic in Scheveningen

Het Joegoslavië-Tribunaal in Den Haag heeft woensdagochtend bevestigd dat de Bosnisch-Servische oud-president Radovan Karadzic binnen de muren van het gevangeniscomplex in Scheveningen is aangekomen.

Hij arriveerde per helikopter. De helikopter vertrok iets voor acht uur van Rotterdam Airport, waar het Servische regeringsvliegtuig dat Karadzic vervoerde eerder was geland. De heli landde binnen de muren van het gevangeniscomplex. Een helikopter van de politie bleef enige tijd cirkelen boven de gevangenis.

Eerder zorgden twee geblindeerde busjes voor verwarring. De busjes vertrokken, met loeiende sirenes, vanaf het vliegveld en kwamen kort daarna aan bij de gevangenis. Ze reden direct het gevangeniscomplex binnen.

De veiligheids- en verkeersmaatregelen op het vliegveld en rond de strafinrichting werden kort na de aankomst van Karadzic opgeheven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.