Home

Achtergrond

Treinverkeer rond Nijmegen bijna normaal

Het treinverkeer van en naar Nijmegen is in het weekeinde bijna een etmaal gestoord geweest na een blikseminslag.

Vanaf zondagmiddag 15.00 uur reden de meeste treinen weer normaal, zo heeft spoorbeheerder ProRail laten weten.

De problemen ontstonden zaterdag rond 17.00 uur toen de bliksem insloeg in een beveiligingskast langs de rails. Hierdoor konden wissels en seinen rond Nijmegen niet meer worden bediend en kwam het treinverkeer van en naar deze stad stil te liggen.

In de loop van zondag kwam het weer op gang. Vanaf 12.30 uur reden de treinen tussen Nijmegen en Oss weer normaal en vanaf 15.00 uur gingen ook de treinen tussen Nijmegen en Cuijk weer volgens de dienstregeling rijden. Wel reden er toen tussen Nijmegen en Arnhem nog minder treinen dan normaal.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.