Home

Achtergrond 3 reacties

Transportsector wil opnieuw overleg met kabinet

De transportsector wil "liefst'' voor de zomervakantie opnieuw overleg met het kabinet over het terugdringen van lastenverzwaringen.

Zolang blijven acties uit, de verhoging van de dieselaccijns per 1 juli ten spijt. Een woordvoerder van verladersorganisatie EVO liet dit gisteren weten.

De sector had ruim anderhalve week geleden een eerste gesprek met een kabinetsdelegatie onder leiding van staatssecretaris Jan Kees de Jager (Financiën) over de hoge brandstofprijzen. Steen des aanstoots is de 3 cent extra dieselaccijns per 1 juli. Die maatregel gaat gewoon door.

De sector vindt dat "teleurstellend'', maar wil een vervolggesprek nu er een 'totaalvoorstel' ligt waarbij het kabinet naar de andere bezwaren van de sector wil kijken, zoals de verhoging van de motorrijtuigenbelasting voor bestel- en vrachtwagens.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Heideman

  De dieselmotoren worden steeds schoner, stoten gewoonlijk al minder CO2 uit dan benzinemotoren, de motoren van onze economie draaien allen op Diesel en niet op benzine. Er zijn voor dieselmotoren veel meer mogelijkheden voor schone brandstoffen dan benzine.
  De onnuttige zondagsrijders rijden voor het grootste deel met benzineauto's. En wat doet ons linke kabinet?!

 • no-profile-image

  kees

  er moet veel meer per schip vervoerd worden dat is een goed alternatief voor het smerige vervoer over de weg er moet door de overheid meer geiinvesteerd in infrastructuur aan waterwegen

 • no-profile-image

  boer met rooie en witte diesel

  Zo is dat, zoveel mogelijk transport over water. Is veel efficienter wat betreft brandstofgebruik per ton vervoerde lading.
  Veel beter voor millieu en minder file. Op het water is plaats genoeg. Wegtransport slechts regionaal inzetten.

Of registreer je om te kunnen reageren.