Home

Achtergrond 1 reactie

Trade Parc Mars drijft kwekers in het nauw

De plannen voor het Trade Parc Mars, die vorige week werden goedgekeurd door de gemeenteraad van Westland, heeft vergaande gevolgen voor de kwekers die in het bestemmingsgebied wonen.

Het AD Westland meldt dat families zich in een hoek gedreven voelen. De kwekers in het 26 hectare grote gebied moeten verhuizen. De gang van zaken is echter onsympathiek verlopen, zeggen enkele bewoners.

Van graafmachines die tuinen rooien en opritten opengraven, tot het gebrek aan hulp bij het vinden van nieuwe woonruimte. ''Wij worden hier weggetreiterd", aldus de familie van Kesteren.

Volgens bewoners van het gebied biedt de veiling niet genoeg voor hun huizen en krijgen ze ook van de gemeente nauwelijks steun. "We kunnen niets kopen voor het geld dat wij krijgen geboden voor ons huis", zegt Eduard Koornneef. Hij had gehoopt dat de gemeente zou helpen: "Wij hebben er niet voor gekozen hier weg te gaan".

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  Arnold Nederpel

  Als ik de berichten lees over de plannen van flora holland voor het trade park mars en de situatie van de huidige bewoners ,waarschijnlijk ook nog leden van flora holland dan ontstaat er een gevoel van boosheid.
  Ik ken de feiten niet, maar indien dit op waarheid berust,dan schaam ik mijzelf dat ik lid ben van Flora Holland .
  Als iemand met zijn bedrijf en/of huis moet wijken dan heeft diegene recht op een zodanige vergoeding dat hij of zij minimaal een bedrijf en/of huis terug kan kopen van dezelfde omvang en als de koper dat niet kan betalen dan heeft de koper een probleem en niet diegene die wordt gevraagd om te verkassen .
  We leven niet in China waar mensen moeten wijken voor bijv een stadion t.b.v olympische spelen of iets dergelijks.
  Het is leven en laten leven.

Of registreer je om te kunnen reageren.