Home

Achtergrond

Topman weg bij Schuitema

Topman Bert Roetert verlaat het supermarktbedrijf Schuitema, eigenaar van de C1000-supermarkten.

Volgens de bestuursvoorzitter is het tijd voor vers bloed nu de investeringsmaatschappij CVC de onderneming grotendeels in handen heeft gekregen. Dit blijkt uit een verklaring die Schuitema vandaag naar buiten heeft gebracht.

Roetert is sinds juni 2006 de hoogste baas bij Schuitema. Het bedrijf verwacht op "zeer korte termijn'' een interim-topman te kunnen benoemen.

Onder de hoede van Roetert beleefde Schuitema een roerige periode. Het bedrijf moest saneren omdat de winsten terugliepen, nadat marktaandeel was verloren in de jarenlange prijzenslag tussen de supermarkten.

CVC verwierf eerder dit jaar de meerderheid van de aandelen van Schuitema. Dit gebeurde na een akkoord met Ahold, dat een belang van 73 procent in zijn branchegenoot had. De komst van CVC bracht veel speculatie op gang dat een fusiegolf in de supermarktbranche aanstaande is. De investeerder stoot meestal na enkele jaren zijn belangen weer af. Als fusiepartners van Schuitema zijn Super de Boer en Sperwer, eigenaar van supermarktformule Plus, veelvuldig genoemd.

Roetert verklaarde vrijdag dat hij Schuitema heeft klaargestoomd om een rol te kunnen gaan spelen in de consoliderende markt. "Deze historische mijlpaal is nu bereikt, C1000 gaat een nieuw stuk geschiedenis schrijven en daar past naar mijn mening ook een nieuwe voorzitter bij.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.