Home

Achtergrond

Tiende WK barbecueën in België

Het tiende wereldkampioenschap barbecueën wordt dit jaar in België gehouden.

Op zondag 14 september vindt het wereldkampioenschap barbecueën plaats op het domein van Kasteel Diepensteyn in Steenhuffel, even ten noorden van Brussel. Dat maakt de Belgian Barbecue Association, de organisator van het WK, vandaag bekend.

De braadwedstrijd wordt gesponsored door de Belgische brouwerij Palm. "We verwachten een dertigtal buitenlandse en ongeveer een gelijk aantal Belgische teams", aldus Charly Van den Bosch, voorzitter van de Belgian Barbecue Association 'Smoky Charly'.

Aan de jubileumeditie van het WK kunnen teams van vijf tot acht personen deelnemen. Zij moeten elk vijf gerechten klaarmaken, een met vis, een met kip, een met varkensvlees en Palm-bier, een met rundvlees en een dessert met chocolade.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.