Home

Achtergrond 197 x bekeken

'Thuiszorgorganisaties zaaien onnodig paniek'

De thuiszorginstellingen die het afgelopen weekeinde een patiëntenstop afkondigden, zaaien onnodig paniek over de rug van hun patiënten heen.

Dat zegt de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF). De NPCF noemt het onaanvaardbaar dat de Thuiszorg Groningen en Sensire, dat in Overijssel en Gelderland werkt, geen nieuwe patiënten aannemen, omdat er geen geld meer zou zijn om ouderen thuis te verzorgen en te verplegen. Zij bewandelen de verkeerde weg, meent adjunct-directeur Atie Schipaanboord van de NPCF. "Ik zou haast zeggen: Het is weer juli! Vorig jaar zagen we precies hetzelfde patroon: via de pers wordt paniek gezaaid, waar dat volstrekt onnodig is'', zegt zij.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.