Home

Achtergrond 4 reacties

Thierry Duval klaagt bij politie over dode hond

Thierry Duval, partner van Belinda Meuldijk, dient een klacht in bij de politie over hoe het korps omging met de doodgemartelde hond in Biddinghuizen.

Dat zei de hondentrainer woensdag. Duval beweert dat de politie de zaak niet wilde onderzoeken, kort nadat de hond was gevonden. ”Het zou geen prioriteit hebben.” Duval zegt daarover te zijn getipt door een agent uit het korps. De jonge hond werd vorige week dood aangetroffen op het strand van Biddinghuizen. Het dier was bewerkt met een stom voorwerp, miste tanden en had een ingeslagen oogkas.

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming heeft de zaak in onderzoek. De eigenaresse van de mishandelde bordeaux dog wordt deze week gehoord. Zij zou hebben verklaard dat de dood van het dier een ongeluk was.

”Pas nadat de Dierenbescherming de publiciteit zocht, werd de zaak serieus genomen. Terwijl echt meteen duidelijk te zien was dat er iets vreselijks met dat beest was gebeurd”, zegt Duval. Hij eist opheldering van de politie.

”Ik vind het kwalijk dat deze zaak in de doofpot dreigde te worden gestopt.” Hij wil bovendien een actiegroep vormen met bekende Nederlanders om hogere straffen voor dierenmishandeling te bewerkstelligen.

De hondentrainer werkt ook aan een televisieprogramma waarin hij dierenmishandelaars in beeld brengt. ”Als wij meldingen binnenkrijgen, gaan we erop af met de camera om die mensen te confronteren met hun daden.”

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  prey

  thierry laat mij niet lachen,
  ga eens je schulden voldoen,
  je bent zelf een tyfushond
  er zijn heel wat mensen in haarlem die nog geld van je krijgen

  mooi weer speler

 • no-profile-image

  esther

  ik vind het ronduit schandalig dat ze niks doen aan deze zaak.
  zo'n weerloos beestje die niet voor zn eigen kan opkomen.de politie zou zich moeten schamen.en thierry..ik geef je groot gelijk en laat die ene maar kletsen,of mensen nu wel of geen geld van je terug krijgen heeft niks te maken met deze zaak
  of weet prey soms er meer vanaf??
  die vrouw die dat beestje zo heeft mishandeld..die wens ik het zelfde toe.jammer dat ik er toen niet was,want had der kop van der romp gerukt..OEPS ...ongelukje

 • no-profile-image

  sandra

  ik sta wel achter je tenmeinste ik strijd ook tegen dierenleed er moeten iderdaad zwaardere straffen voorkomen arm dier kon niks terug doen eigenlijk zou de eigenaresse het zelfde lot moeten overkomen was toch een ongelukje? jaja

 • no-profile-image

  tamara

  ja idd ik vindt ook dat mensen die dieren mishandelen dezelfde lot moeten ondergaan als ze de dieren aandoen en dat het korps hier niks doet is algemeen bekendt. bang zijn ze voor de grote jongens en mensen die hulp nodig hebben kennen ze niet.

Of registreer je om te kunnen reageren.