Home

Achtergrond 1 reactie

Tendens Langard en FloraHolland gelijk

De omzetcijfers op de Duitse veiling Landgard laten eenzelfde tendens zien als die van FloraHolland.

De omzet van snijbloemen is bij een vergelijkbare aanvoer tot nu toe met 2,5% minder dan vorig jaar. Potplanten staan met 4% in de plus. Tuinplanten (+5%) hebben een belangrijk aandeel in dit positieve cijfer. De omzet van kamerplanten is met 3% gegroeid.

Directeur Willi Fitzen constateert dat consumenten minder geneigd zijn snijbloemen te kopen en hij verwacht dat deze tendens aanhoudt.
Volgens hem hebben consumenten minder te besteden. Ook zegt hij dat de kwaliteit van snijbloemen in het algemeen minder wordt door het stijgende aandeel van importbloemen.

Consumenten kiezen daarom eerder voor tuin- of kamerplanten. Tuinplanten hebben daarbij hun voorkeur omdat de inrichting van de tuin noodzakelijker wordt geacht dan een bosje bloemen of planten in huis.

Voor de nabije toekomst verwacht Fitzen geen sterke verbetering van de verkoop van bloemen en planten. "Het geld wordt eerder minder dan meer waard. Ik denk dat het in de oude Europese landen matig blijft. Wellicht is er wat hoop de nieuwe Europese landen."

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    live

    Dus in het kort voor meer rommel (snij-bloemen ) Minder geld Daarnaast geldt voor de potplanten dat de uitbreiding in de Phalaenopsis zo groot is dat een prijs daling van een EURO niet eens opvalt in de Veiling omzet ., Lekker zo doorgaan Glastuinbouw , zo graaf je ,je eigengraf
    Daarnaast HOPEN doen we op de WC Mijnheer Fitzen

Of registreer je om te kunnen reageren.