Home

Achtergrond 285 x bekeken 29 reacties

Teleurstelling over uitstel verdoofd castreren biggen

Actiegroep Wakker Dier is teleurgesteld over het uitstel van de verdoofde castratie in de varkenssector.

De organisatie stelt dat het uitstel te wijten is aan onderling gekibbel en getreuzel van de verschillende partijen.

Supermarktkoepel CBL maakte vrijdag bekend dat de datum waarop vlees van verdoofd gecastreerde varkens in supermarkten ligt wordt uitgesteld naar 1 maart. Dat was 1 januari. Wakker Dier gaat nog geen actie voeren, maar als 1 maart niet wordt gehaald zijn er acties te verwachten.

Marc Jansen van het CBL zegt dat de organisatie zal blijven vasthouden aan 1 maart. ”Als ambtenaren op het ministerie er nu pas achterkomen dat er een wetswijziging nodig is, moeten ze maar wat harder werken om dat vóór 1 september door te voeren.”

Laatste reacties

 • no-profile-image

  krul

  Rinie is zo dom als het achtereind van een onverdoofd gecastereed varken.

 • no-profile-image

  Marcel

  Lizette, het was niet mijn bedoeling om de schuld aan een ander te geven, maar aan te geven dat er wat meer ruimte voor nuance is.

 • no-profile-image

  Patrick

  Broer Boer, ik wil U best mijn persoonlijke mening geven , ik ben geen lid ben van Wakker Dier en steun deze ook niet financieel.
  Voor mij is het zeker ere die ere toekomt en dat is met deze zaak zeker de boer met een enorme inspanning. Die 2 maanden moet men zeker niet om zeuren, en dat werkt gewoon contra-productief, als een koude douche denk ik. U moet zeker zelf beslissen in uw bedrijf, en tevreden zijn met U eigen beslissingen, export of lokale markt.

  Ik ben geen boerenhater en zie dat er altijd vlees eters zijn, vegetariers, en ook veganisten zullen zijn. Ieder heeft zijn keuzes gemaakt tijdelijk of voor lange termijn. Van vlees eten gaat men niet dood, maar van niet vlees eten ook niet. Wel is de vlees markt altijd in beweging, 50 jaar geleden, 20 jaar geleden of gisteren, alles was anders, en een verandering zal altijd aanwezig zijn, ook morgen of over 5 of 10 jaar, en daar mee ook het boeren bedrijf.

  Zelf kies ik van volledige voedselketen transparantie, van begin tot eind, samen met alle benodigde informatie. Daar vanuit afspraken maken, consument keuzes geven, keurmerken opstellen zodat de boer een duidelijke markt heeft, ook goed prijs heeft, en investeren kan voor een langere termijn ipv afhankelijk te zijn van de waan van de dag.
  Ook al denkt de vlees sector dat de transparantie er is, toch zal het meer moeten, omdat extremisme juist een gebrek aan informatie of inzicht is.
  Het kan onterecht of terecht voelen maar dat is voor de extremist toch zwart en wit, alleen informatie, real time video kan dat verschil maken. Gezamelijke doelen afspreken met voor en tegenstanders is meer produktief voor de lange termijn, ook al zijn partijen niet met elkaar eens.
  Ik zou graag zien dat elke consument zegt, ik heb er goed over nagedacht, en weet hoe de voedselketen van A tot Z werkt en daarom maak ik deze keus.
  En "deze" keus kan voor iedereen verschillend zijn

 • no-profile-image

  boer

  Kijk dat is nog eens een goede en constuctieve bijdrage van Patrick. We zullen het wel nooit helemaal eens worden met elkaar, maar begrip is er wel. Als WakkerDier nou eens zo reageert als Patrick, dan kunnen we daarop verder bouwen. Misschien moet je toch maar eens soliciteren bij wakkerdier, Patrick ? ;-) Dan kunnen er samen echte stappen genomen worden, met meer vertrouwen in elkaar en minder leugens. Erg jammer dat lizette weer zo negatief moet reageren, met zon instelling kunnen we helemaal niets. Het lot van onze biggen lag in jou handen en je kon nu eens echt iets betekenen voor dierwelzijn en toch weet je het te verpesten. Jou bedoeling zijn niet goed. Ik wacht alleen nog even op een opmerking van die andere wakkerdier uit weidestein voordat wij definitief een besluit nemen.

 • no-profile-image

  Lizette

  Marcel, prima, maar in de verklaring van Noordwijk heeft ook de varkerssector zich geconformeerd aan 1 juli als startdatum. Je kunt niet eerst iets beloven en dan later je belofte 'gewoon' niet nakomen en anderen de schuld geven. Overigens doet Wakker Dier vandaag ook weer iets positiefs voor varkensboeren, welliswaar biologische, maar toch positief: http://www.agd.nl/1057590/Nieuws/Artikel/Moddertrofee-voor-biologische-varkenshouder.htm

 • no-profile-image

  kwekje@hotmail.com

  Rinnie,

  Als iemand jou dom noemt dag in , dag uit. Ondanks dat je elke keer bewijst dat je het niet bent. Hoe voel je dan? Denk daar eens aan, als je weer iets schrijft.
  Ze stelen van je bedrijf, ze laten jou beesten los, ze steken brand in je bedrijf.

  Moeten wij andersom eens proberen, dan is de wereld te klein, maar voor deze terroristen, want die acties kan je daar onder laten vallen, mag alles!

 • no-profile-image

  Anti Wakker Dier

  Boer,

  Hellaas met het exporteren heb je deze terroristen niet op de knieen.
  Ze zullen het nooit goed vinden.
  En dan straks roepen,(doen ze nu al) dat dit aan hun te danken is.
  Terwijl de sector er al lang mee bezig was.
  Maar het is makkelijker voor hun, om dit als hun succes te boek stellen, voor al die nieuwe onwettende donorteurs, die dan weer het idee krijgen. dat ze weer wat voor de wereld hebben gedaan, met het steunen van deze terroristen.

 • no-profile-image

  boer

  Altijd dat gekloot met die wakkerdier !! de varkenssector heeft erg hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen en erg veel geld aan besteed. En nu liggen ze te kankeren dat het met 2 maanden uitgesteld wordt. Ze hadden de sector een groot compliment moeten geven dat deze in zon kort tijdsbestek al zover is gekomen, dit is uniek in de EU en helemaal in de wereld. Maar het weer eens niet goed bij die terroristen. Het is toch een kleine moeite om hierover eens een goed woord over te hebben voor de sector vanwege de enorme inspannigen, maar ze blijven de sector zwart maken. Ik erger me hier enorm aan......ik zit er daarom sterk over te denken om mijn biggen te gaan exporteren, deze biggen hoeven niet verdoofd te worden.

 • no-profile-image

  Dirk

  Lizetje, je begrijpt er niets van.
  Ik hoef echt geen discussie van jouw te winnen.
  Wat win ik daar nou mee????
  Jij en jouw soort praten toch alleen maar onzin. De realiteit weten jullie niet eens.
  Het enige wat jullie kunnen is ergens tegen aan trappen met inhoudloze argumenten.

  Ik ga ook niet met jullie soort in discussie, ik vermaak mij met jullie.
  In dit circus ben jij mijn clown, en daar heb ik dagen pret van.

 • no-profile-image

  freek

  Lizette, je bent weer lekker aan het zeuren zonder dat je de feiten kent. De verklaring van Noordwijk is een intentieverklaring. De ondertekende partijen hebben de intentie gehad om per 1 juli te beginnen. Doordat CBL en de overheid te langzaam hebben gehandeld, terwijl de boeren alles voor elkaar hadden, is deze datum niet gehaald. Er is dus helemaal geen belofte gedaan, alleen maar de intentie. Groot verschil dacht ik zo. Als jij nou eens verdiept had in de materie dat had je het geweten, maar voor jou is het makkelijk om weer eens leugens te vertellen om de varkenssector weer zwart te moeten maken. Alle eer gaat naar de ondertekende partijnen van de intentieverklaring van Noordwijk. Wakkerdier heeft niet ondertekend, omdat ze geen verantwoordelijk wilde aangaan, lafaards !! Gelukkig zijn er nog partijen in NL die WEL opkomen voor dierwelzijn, zoals de ondertekende partijen NVV, COV, CBL (wel een beetje traag, maar goed)

 • no-profile-image

  Piet

  Wakker Dier..... wie neemt deze organisatie nog serieus?
  Wisten jullie overingens dat diverse loterij organisaties wakker dier steunt.
  Stoppen dus met het meedoen aan loterijen.

 • no-profile-image

  reint

  Terroristen zijn het, pure terroristen !! Ik doe het goed, er geen enkele wet wat ik overtreedt en etnische zaken zijn ook mijn bedrijf ook goed geregeld. Niemand kan mij van iets beschuldigen, ik voldoe overal aan. En toch zal ik nooit voldoen aan de eisen van die terroristische club. Nu ook weer, de varkenssector is erg goed bezig in het castratie verhaal, oké het wordt 2 maanden uitgesteld en hoor ze weer eens tekeer gaan. Dat zijn ook de mensen die slachterijen en onderzoekcentra in de brand steken of boerderijen plunderen met bivakmuts en al. Ik ben het zat om telkens die leugens van die terroristische club aan te horen en iedereen die hier die terroristische club met harde taal aanpakt heeft volledig gelijk, dat doen zij immers ook, alleen wij vertellen geen leugens, zij wel !! Terroristen zijn het, pure terroristen !!!!!!!! (boer broer, je heb helemaal gelijk, ik zit er ook sterk aan te denken om helemaal niet te verdoven en te exporteren, dit gaat wel in tegen mijn etnische gedachte, maar ik ben het ook helemaal zat)

 • no-profile-image

  Rinie is dom

  Rinie is dom

 • no-profile-image

  Lizette

  Als dingen worden beloofd maar niet nagekomen (stoppen met casteren per 1 juli) kijk dan niet raar op als er kritiek komt! Overigens lees ik dat Wakker Dier voorlopig hierover geen actie gaat voeren dus reageren ze al zeer terughoudend.

 • no-profile-image

  boer bart

  eind 2007 eens geworden hoe we het casteren aanpakken.
  de boeren zijn er klaar voor.
  de supermarkten hebben nog geprobeert hun verantwoording terug te geven
  de overheid vergeet de wet te veranderen.
  en wakker dieren begint maar weer te dreigen tegen de boeren
  wie is nou de grootste lafbek.

 • no-profile-image

  bert

  niet castreren. gezins bedrijven moeten het niet willen, om met spullen te werken, die in de operatie kamers gebruikt worden. LEVENS GEVAARLIJK.
  gezins bedrijven zijn bedrijven waar ook de kinderen kris kras door het berijf lopen. geen gevaarlijke spullen op het bedrijf.

 • no-profile-image

  lache

  Ach lizette...ik heb nog nooit 1 goed agrument van jou gehoord. En bij discussie voeren is het de bedoeling dat je met argumenten komt en die heb je niet, inplaats daarvan kom je alleen maar met leugens en grappige onzin verhalen maar meestal reageer je helemaal niet omdat je dat niet kunt wegens gebrek aan kennis. Hoe je altijd aan die grappige dingen komt mag Joost weten maar ik moet er om lachen, dat er nog zulke domme mensen zijn...behalve rinie dan. Hoor je ook niets meer van, zal wel weggepest zijn aaahhh zielig

 • no-profile-image

  lache

  Mooi gezegd Dirk ! Lizette als onze clown haha En dan Rinie als onze dombo.....kan nog erg lachen worden hier 1

 • no-profile-image

  Rinie

  Kritiek is bijna nooit echt prettig. Maar als je naar eer en geweten produceert en consumeert, dan lijkt het mij dat je toch redelijk rustig kunt blijven en dat je vervolgens goed onderbouwd je weerwoord geeft op de kritiek, uit welke hoek die dan ook komt.
  Het valt mij op dat er in deze rubriek vaak regelrecht haatdragend wordt gereageerd op de organisatie Wakker Dier en op ieder die reageert en het wat standpunt betreft met deze organisatie eens is, lid of geen lid. Zo iemand wordt direct tot terrorist gebombardeerd. Dat is nogal wat!

  Wat ik me hierbij afvraag is: zit er dan niet toch een kern van waarheid in die kritiek?
  Want wie goed bezig is, hoeft zich niet zo verschrikkelijk aangevallen te voelen als nu vaak het geval is.

 • no-profile-image

  A Wakker Dier

  Lizette,

  Haal nu eens dat bord voor je hoofd weg.

  De sector was zelf al hier mee begonnen, toen kreeg Wakker Dier de lucht van en konden ze om een makkelijkke manier weer scoren. Dus was het "hun" idee. En nu weer klagen.

  Ga nu eens zelf in een stal kijken ipv met andersman rapporten of gegevens hier neer te pleuren. Wie weet gaan je ogen ook eens open dan!!!

 • no-profile-image

  Lizette

  Marcel, Wakker Dier geeft ook niet de boeren alleen de schuld maar het onderlinge wantrouwen, gekibbel en getreuzel. Waar 2 partijen afspraken maken en niet nakomen hebben er 2 schuld. Ik was er niet bij maar dat lijkt me van buitenaf het meest waarschijnlijk. Alleen de ander de schuld geven en de boerenorganisaties de handen wit laten wassen, vind ik NIET genuanceerd.

 • no-profile-image

  Dirk

  Dames heren, onze lizette loopt de hele site te verzieken met haar domme geklets.
  Ergens heeft ze de klok horen luiden, maar ze kan de klepel niet vinden.
  En dan vindt Rinie het raar dat de teksten ietwat uit de hand lopen.
  Het tuig van wd wil het gewoon niet begrijpen, zij zijn het die met modder gooien zijn begonnen. Zulke terroristen neem je niet serieus, maar het is altijd weer lachen hoe dom ze blijven reageren.
  Dus doen we af en toe mee, geeft wat afleiding.
  Ieder circus heeft zijn clown, de landbouw sector heeft wakker dier.

 • no-profile-image

  mike

  Ooh ooh wat is Rinie toch DOM

 • no-profile-image

  Marcel

  Lizette, dat 1 juli niet gehaald is, is niet de schuld van de varkenshouderij. Wij staan in de startblokken, maar als eerst de detailhandel probeert om het beloofde deel van de kosten weg te drukken, houdt het voor ons ook even op. De deal was namelijk dat wij de exploitaitekosten zullen dragen (komen wij ook niet op terug) en de detailhandel de investeringskosten (probeerden zij wel op terug te komen). Nu deze hobbel genomen is, wordt men bij het ministerie pas wakker en constateerd nu pas (na een half jaar) dat de meest bigvriendelijke verdovingsmethode, co2 verdoving, eerst nog een tweetal wetswijzigingen vereist. Nu al overgaan tot verdoving zou dus burgerlijke ongehoorzaamheid betekenen, en niet iedereen is daartoe beried. Overigens zijn wij zelf wel voornemens om zodra de wet ons dat toelaat te gaan verdoven, ondanks het feit dat onze varkens naar duitsland gaan, en verdoving dus niet van ons verlangd wordt.

 • no-profile-image

  wel druk

  Inderdaad niet druk makem, wakkerdier ziet liever dat de boer dood gaat....

 • no-profile-image

  Lizette

  Jeetje Dirk en lachebek, jullie denken zonder 1 enkel argument ene discussie tw winnen met wat negatief gescheld. Stoer hoor!

 • no-profile-image

  niet druk maken

  Varkenshouders, een ding, je met uitspraken wakker dier bezich houden betekent negatieve energie, dat kunnen jullie er niet bij hebben. wakker dier (top organisatie) wil het liefst geen dieren doden, dus hebben zo'n ander belevingskader dan boeren en de meeste consumenten dus je komter nooit uit. is het castereren over, is er wel wat anders dus tip niet te veel aan storen. gewoon zo goed mogelijk je best doen om een veilig en eerlijk stuk vlees te produceren .

 • no-profile-image

  boer

  Ik ga het anders doen... Ik heb de 12 collegas van mijn studieclub zonet benaderd. Allemaal zijn deze varkenshouders het spuugzat om weer af gebekt te worden door wakkerdier, terwijl de sector een grote investering heeft gedaan in onderzoek en ontwikkeling, welke veel geld heeft gekost. Het enigste wat deze varkenshouders willen is een compliment voor de grote inspanning die de varkenssector heeft gedaan. Deze 12 varkenshouders hebben met elkaar 200.000 biggen. Nu wordt het grote deel verkocht in het binnenland. Als hier op dit forum geen compliment gedaan wordt door de boerenhaters hier (waaronder wakkerdier/lizzete,patrick enz) dan gaan deze biggen onverdoofd allemaal naar het buitenland. Wij varkenshouders willen graag verdoven, dit is geen enkel probleem, maar we willen tenmimste 1 maal een serieuse waardering voor de inspannigen. Dus het lot van deze biggen ligt in handen van onze boerenhaters, nu kunnen jullie eens echt iets doen voor dierenwelzijn......

 • no-profile-image

  A Wakker Dier

  Munitie is zeker op van Wakker Dier?

  Beetje weglopen met het voorstel van de sector zelf, das lekker!
  ohh moet voor onze donorteurtjes.

Laad alle reacties (25)

Of registreer je om te kunnen reageren.