Home

Achtergrond 245 x bekeken 6 reacties

Tarweprijs in VS daalt verder

De tarwenoteringen in de Verenigde Staten zijn in de afgelopen week verder gedaald. Dat blijkt uit de wereldmarktnoteringen die de Europese Commissie heeft verzameld.

De prijsdaling wordt toegeschreven de goede oogstvooruitzichten in Rusland en Oekraïne. Alleen in Argentinië en Australië zijn de oogstverwachtingen minder dan eerder dit jaar. In Argentinië wordt wordt uitgegaan van een kleinere oogst als gevolg van het nieuwe uitvoerheffingensysteem voor tarwe en een daling van het areaal met 10 tot 25 procent. In Australië zijn slechte weersomstandigheden de oorzaak van een verminderde oogstverwachting.

In Europa bleven de tarwenoteringen stabiel. Wel zijn er lagere prijzen voor gerst, meldt het Weekbericht Granen van het Productschap Akkerbouw. Ondanks de droogte in de afgelopen periode in Nederland, Duitsland, delen van Scandinavië en Polen blijven de oogstverwachtingen van de Europese Commissie voor dit seizoen goed. De Commissie rekent op een totale graanoogst van 296,5 miljoen ton waarbij minder zomergerst zal worden geoogst maar meer tarwe en maïs. Over 2 weken komt de Commissie met een gedetailleerde oogstprognose.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  c

  idd bintjekoper, en berend het lijkt mooi voor jullie maar op deze manier blijft de gehele landbouw voor een habbekrats bezig, en zeker als we zelf in die hiearchie blijven denken met zijn allen

 • no-profile-image

  gert

  nog niks gemerkt van goedkope brok,welke firma is al flink gezakt met de krachtvoerprijs ?

 • no-profile-image

  berend

  mooi,volgende week brok 25% goedkoper in de silo???????????????????????

 • no-profile-image

  bintje koper

  Blijf maar lekker dromen.

 • no-profile-image

  N.R.

  Ach, we spreken elkaar nog wel eens als je tot over je oren in de STRONT zit. Dan kost het je hopelijk meer dan 25%...

 • no-profile-image

  j

  Berend, Berend,

  Je reactie is vervelend. Je wekt er irritatie mee op bij akkerbouwers. Een klein klein kleutertje kon tot voor kort berekenen dat aan tarwe echt niets te verdienen viel en het lijkt dat dat je werkelijk helemaal niets interesseert. Och, zou dat kleutertje zeggen, dan hoop en denk ik dat de melkprijs ook weer zal zakken tot pak 'm beet € 0.22...
  Ach, moeten we ons eigenlijk boos maken over zulke eigengereide, kortzichtige, domme mensen. Gelukkig heb je collega's die heel wat verstandiger en genuanceerder denken, maar je stelling wekt wel degelijk wrevel!

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.