Home

Achtergrond 182 x bekeken

Syngenta noteert goede cijfers

Syngenta's winst is het eerste halfjaar met 25 procent gestegen tot 967 miljoen euro.

De omzet steeg 20 procent tot 4,6 miljard euro. De producent van zaaigoed en agrochemicaliën kondigt uitbreiding van haar assortiment transgene gewassen aan.

Het Zwitserse bedrijf toonde zich vandaag op de perspresentatie zeer optimistisch. De groeimotoren van de landbouw zijn duurzaam van aard, aldus bestuursvoorzitter Mike Mack, die sprak van een "boom".

De uitdaging de wereld voedselvoorziening de komende twintig jaar te doen toenemen met 50 procent, speelt de agribusiness in de kaart, aldus Mack. "Het maakt dat niet alleen de opbrengsten moeten stijgen maar ook het productieproces versneld wordt."

Syngenta opent wat betreft de ontwikkeling van transgene gewassen de aanval op marktleider Monsanto, wiens derde kwartaalcijfers eveneens sterk waren. Ze breidt de productie uit en belooft meer onderzoek naar met name insecticides. In totaal investeert Syngenta 382 miljoen euro.

Net als in de mechanisatie-branche is de investeringsbereidheid in Europa momenteel groter. Ook in Latijns Amerika en ontluikende economieën in Azië lieten dubbele winstcijfers noteren.

De winstmarge, meer dan 30 procent, werd versterkt door wisselkoerseffecten. De goedkope dollar verhoogde de netto winst een 125 miljoen euro. De divisie gewasbeschermingsmiddelen noteerde 20 procent groei en kwam uit op 22,5 miljard euro omzet.

Of registreer je om te kunnen reageren.