Home

Achtergrond 211 x bekeken

Subsidie voor meer jonge agrariërs per bedrijf

Eerder is gesteld dat slechts één keer per onderneming subsidie voor jonge landbouwers aangevraagd kan worden. Maar dit wordt één keer per jonge ondernemer, dus bij meer jonge ondernemers op één bedrijf is voor elk één aanvraag mogelijk. Ook zijn de aanvullende budgetten uit de provincies aangepast met de publicatie in de Staatscourant van 11 juli 2008.

De regeling biedt een financiële ondersteuning voor jonge agrariërs die een bedrijfhebben overgenomen of een bedrijf hebben gestart en graag verder willeninvesteren in de toekomst van dit bedrijf. Bovenop het landelijke budget van ruim €8 miljoen stellen de meeste provincies een extra budget beschikbaar.

De subsidie is voor agrarische ondernemers jonger dan 40 jaar, de afgelopen 3 jaar voor het eerst bedrijfshoofd werden, minder dan 60% eigen vermogen hebben, een banklening moeten afsluiten voor een investering én een levensvatbaar bedrijfhebben. Dit jaar staat deze subsidie open van 1 tot en met 25 september 2008. Verdere voorwaarden zijn te vinden in de publicaties van de regeling.

Lees ook Zoekresultaten op Agrocount.nl met trefwoord ‘LNV-subsidies’

Meer informatie Staatscourant, 11 juli 2008: Wijzigingsbesluit Regeling LNV-subsidies en het Openstellingsbesluit LNV-subsidies. (klik op afbeelding krant links boven en blader naar bladzijde 19)

Meer informatie LNV: Subsidies / Jonge landbouwers (Brochure uit 2007)

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.