Home

Achtergrond 207 x bekeken

Strenger toezicht op vrachtwagens bij A73-tunnels

De politie gaat er strenger op toezien dat te hoge vrachtwagens niet door de beide tunnels van de A73 bij Roermond proberen te rijden.

Dat maakte de politie vandaag bekend. De politie controleerde op 19 en 25 juni steekproefsgewijs 25 vrachtwagens op de A73, waarvan er vier te hoog bleken. De chauffeurs kregen een proces-verbaal en moesten de trucks terugbrengen naar de maximumhoogte van 4 meter. De politie begon met deze steekproef een project, dat het aantal hoogteoverschrijdingen en daarmee de overlast bij de tunnels tot een minimum moet beperken.

De trucks van de vier geverbaliseerde chauffeurs waren tussen de 9 en 13 centimeter te hoog. Te hoge vrachtwagens activeren een systeem dat de tunnels afsluit, met wachttijden voor het verkeer en files tot gevolg. Vorige week botsten aan de staart van een file nog twee vrachtwagens op elkaar. Die file was ontstaan omdat een te hoge vrachtwagen door de tunnel wilde.

Rijkswaterstaat start in juli met een foldercampagne in wegrestaurants en tankstations in de regio Roermond. Weggebruikers worden in zes talen gewezen op de omleidingsroutes tijdens de weekendsluitingen van de tunnels en op de maximaal toegestane doorrijhoogte.
Buitenlandse chauffeurs die een te hoge vrachtwagen besturen, moeten de opgelegde boete direct afrekenen. Tijdens de controles in juni ging het om twee chauffeurs, die direct 300 euro moesten betalen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.