Home

Achtergrond

Strandwacht heeft het druk ondanks slechte weer

De reddingsbrigades hebben het ondanks het onstuimige weer de afgelopen week behoorlijk druk gehad.

Dat meldt Reddingsbrigade Nederland vandaag. "Bij soms vrijwel verlaten stranden of recreatiewater is het extra opletten op badgasten en sporters die weer en wind trotseren'', aldus de koepelorganisatie van strandwachten. "In diverse gevallen zijn wind, kou en onweer juist aanleiding om in actie te komen''.

De afgelopen week kwamen de strandwachten zeker veertig keer in actie. Tien keer was sprake van een redding. "Dat wil zeggen dat sprake was van een levensreddende handeling of het voorkomen van ernstig letsel'', legt de organisatie uit.

In IJmuiden hielpen strandwachten zondag een kitesurfer die kampte met een gescheurde kite naar de kant. Diezelfde dag werden zowel de Noord- als de Zuidpier van de bad- en havenplaats ontruimd vanwege het slechte weer met windkracht 6 tot 7. In Katwijk kwam woensdag een groep kinderen in de problemen. Zij werden door de muistroom in zee getrokken, waarbij enkelen kopje onder gingen. De reddingsbrigade haalde hen uiteindelijk uit het water. Ook werd een aantal vermiste kinderen teruggevonden dankzij de inzet van de reddingsbrigade.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.