Home

Achtergrond

'Sterke groei emigratie uit Zuid-Afrika'

Steeds meer mensen emigreren uit Zuid-Afrika.

Dit stellen onroerend goed-deskundigen dinsdag in het dagblad The Star. De afgelopen maanden is het aantal woningen dat wegens emigratie te koop wordt aangeboden verdubbeld. Dit staat in een rapport van de First National Bank waar The Star uit citeerde.
Voor verkopers van huizen was emigratie op één na de meest genoemde reden. De meeste mensen verkochten huizen omdat ze door de financiële crisis kleiner wilden gaan wonen.

Zuid-Afrika lijdt onder zeer gewelddadige criminaliteit. Dagelijks zijn er volgens de officiële statistieken onder meer ruim honderd moorden of pogingen tot moord en 130 verkrachtingen. Daarnaast lijdt het land onder een crisis in de energiesector en een golf van vreemdelingenhaat mede veroorzaakt door hoge werkloosheid en de politieke impasse in het buurland Zimbabwe.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.