Home

Achtergrond 154 x bekeken

Sligro ziet ”minder robuuste groei”

Groothandels- en supermarktconcern Sligro rekent op ”een minder robuuste groei” in de tweede jaarhelft. Dat komt door de huidige economische omstandigheden.

Het bedrijf denkt wel beter te presteren dan de markt in het algemeen. Dat liet Sligro donderdag weten bij de presentatie van resultaten over het eerste halfjaar.

In de eerste zes maanden heeft Sligro een omzet geboekt van 1,08 miljard euro. Dat is 12,3 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar toen de omzet 960 miljoen euro bedroeg. De nettowinst is uitgekomen op 28,5 miljoen euro, ook hoger dan de 25,6 miljoen euro een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat bedroeg 41 miljoen euro, 1,8 miljoen euro meer dan vorig jaar.

De resultaten blijven achter bij de verwachting van analisten. Zij rekenden op betere resultaten, maar waren met name geïnteresseerd in de vooruitzichten. Sligro gaf geen concrete verwachting voor de rest van het jaar af.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.