Home

Achtergrond

Shell investeert verder in bio-ethanol

Shell doet een nieuwe investering in bio-ethanol. Het olieconcern wil vaart maken met de ontwikkeling en het gebruik van ethanol uit cellulose.

Daartoe doet Shell naar eigen zeggen een "aanzienlijke investering'' in een gezamenlijk ontwikkelingsprogramma met het Canadese bedrijf Iogen Energy Corporation. Tegelijkertijd vergroot het Brits-Nederlandse concern zijn belang in Iogen van 26,3 naar 50 procent.

Dat heeft het olieconcern vandaag gemeld. De kosten van de investering en belangenuitbreiding worden niet bekendgemaakt. Shell kocht het belang van 26,3 procent in Iogen ruim zes jaar geleden voor 32 miljoen euro.

De brandstof die Shell met Iogen ontwikkelt, wordt gemaakt van bijvoorbeeld stro en kan in potentie tot 90 procent minder CO2 uitstoten dan gewone benzine. Het ontwikkelingsprogramma richt zich op de nieuwe generatie biobrandstoffen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.