Home

Achtergrond

Senioren hebben minder tijd voor vrijwilligerswerk

Senioren in Nederland hebben een steeds vollere agenda en daardoor minder tijd over om te besteden aan vrijwilligerswerk.

De tijd die 65-plussers wekelijks besteden aan werk om niet, is in de periode tussen 2000 en 2005 voor het eerst sinds de jaren tachtig gedaald. Dat stelt Movisie, een kennisorganisatie voor maatschappelijke ontwikkeling, vandaag.

Uit hun Factsheet maatschappelijke inzet door ouderen, blijkt dat de tijd die 65-plussers aan vrijwilligerswerk besteden is gedaald van gemiddeld 2,2 uur in de week naar 1,8 uur. Vitale ouderen zijn van oudsher 'grootleveranciers' aan het onbetaalde werk. Een op de drie senioren in de leeftijd tussen de 55 en 74 jaar levert een vrijwillige bijdrage aan zaken van maatschappelijk nut, gemiddeld zes uur in de week.

Maar senioren hebben het steeds drukker met betaald werk, het passen op de kleinkinderen, mantelzorgen, sociale activiteiten, hobby's en televisiekijken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.