Home

Achtergrond

Schuitema boekt lichte omzetstijging

Supermarktconcern Schuitema, de organisatie achter de C1000-winkels, heeft in het tweede kwartaal met minder winkels een iets hogere omzet geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar.

Dat maakte Schuitema donderdag bekend in een tussentijds handelsbericht.
De omzet steeg met 0,6 procent tot 785 miljoen euro. De detailhandelsomzet van de C1000-keten was 985 miljoen euro, 1,3 procent hoger dan een jaar eerder. Hier gaat het om de omzet van alle winkels - ook die van franchisers - exclusief btw.

De omzet van het moederbedrijf omvat de levering van goederen en diensten aan de C1000-ondernemers, alsmede opbrengsten uit leveringen van goederen en diensten aan consumenten via de eigen filialen onder aftrek van kortingen en exclusief btw.

Aan het einde van het tweede kwartaal bedroeg het aantal C1000-winkels 432, negentien minder dan een jaar geleden en zes minder dan aan het einde van de eerste drie maanden van dit jaar. De gemiddelde weekomzet per winkel lag in de eerste zes maanden 5,8 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.

Schuitema maakt 7 augustus de volledige resultaten over het tweede kwartaal bekend.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.