Home

Achtergrond 211 x bekeken

Schiphol is klaar voor drukste dag van het jaar

Schiphol maakt zich op voor de drukste dag van het jaar.

De luchthaven heeft extra maatregelen genomen om de drukte van vrijdag op te vangen. Zo zijn extra parkeerplaatsen beschikbaar en vermaken entertainers de wachtende mensen.

Schiphol verwerkt vrijdag naar verwachting ruim 175.000 aankomende, vertrekkende en overstappende passagiers. Dat is een geringe stijging ten opzichte van de drukste dag van vorig jaar. De drukste dag viel toen op vrijdag 27 juli met ruim 174.000 reizigers.

In totaal doen ruim 9,7 miljoen passagiers in de zomermaanden het vliegveld aan. De luchthaven verwacht in de maanden juli en augustus ongeveer 50.000 reizigers minder dan in 2007. Dat komt vermoedelijk door de verhoogde brandstofprijzen en de onlangs ingevoerde vliegtax.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.