Home

Achtergrond

'Scheiden afval meest populaire milieumaatregel'

Van alle milieubesparende mogelijkheden vinden Nederlanders het scheiden van afval de meest populaire maatregel.

Ruim 90 procent van de Nederlanders biedt zijn huishoudafval gescheiden aan. Daarmee is dit de meest toegepaste milieubesparende maatregel in ons land. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van TNT Post, zo maakte het bedrijf vandaag bekend.

Synovate/Interview NSS ondervroeg op verzoek van TNT Post vijfhonderd consumenten over bewust omgaan met het milieu. Als tweede maatregel werd de kraan dichtdraaien bij het tandenpoetsen genoemd (80 procent) en als derde (75 procent) werd het een 'graadje lager draaien' van de thermostaat aangehaald.

Het plaatsen van roetfilters onder auto's en het kopen van biologische producten eindigden met 20 procent op de laatste plek. Uit het onderzoek blijkt ook dat in het algemeen thema's als gezondheidszorg, normen en waarden, veiligheid en onderwijs op meer belangstelling dan het milieu kunnen rekenen.

Dat zou, zo stelt TNT mede verklaard kunnen worden door het feit dat 60 procent van de ondervraagden zichzelf al milieubewust vindt en al milieubesparende maatregelen in huis heeft getroffen. Zo geeft 70 procent van de mensen aan bijvoorbeeld aan spaarlampen in huis te gebruiken en de woning te hebben geïsoleerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.