Home

Achtergrond 253 x bekeken

Saudi-Arabië verbiedt huisdieren in Riyad

In de Saudische hoofdstad Riyad mogen huisdieren niet meer worden uitgelaten vanwege de zedelijkheid.

De autoriteiten willen niet meer dat vooral jonge mannen onder het mom van ”een ommetje met de hond” vrouwen op straat aanspreken, berichtte de krant Arab News donderdag.

Gezinnen zouden op straat schrikken van de jongeren ”die westerse voorbeelden aannemen”, aldus de autoriteiten. In het koninkrijk is contact tussen mannen en vrouwen officieel ten strengste verboden, tenzij ze getrouwd zijn.

In het islamitische koninkrijk is de strikte vorm van de sharia, het islamitische recht, van toepassing. Honden gelden bovendien in de islam als onrein en zouden slechts voor de jacht en bewakingsdoeleinden mogen worden gehouden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.