Home

Achtergrond 193 x bekeken

Saudi-Arabië op Werelderfgoedlijst

Saudi-Arabië is sinds vandaag in het trotse bezit van een Werelderfgoed.

Het Werelderfgoed Comité van Unesco maakte in het Canadese Québec bekend de archeologische opgravingen van Al-Hijr op te nemen in de prestigieuze lijst.

Ook twee andere locaties krijgen een plekje op de lijst. De aarden huizen in de provincie Fujian in China en een berg in Mauritius die jarenlang als toevluchtsoord diende voor gevluchte slaven, brengen het totaal aantal locaties op 854.

Nederland heeft zeven locaties op de lijst, waaronder het Rietveld Schröderhuis in Utrecht, het molencomplex Kinderdijk-Elshout en de Stelling van Amsterdam, een voormalige verdedigingslinie rondom Amsterdam met een lengte van 135 kilometer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.