Home

Achtergrond

Salmonella-uitbraak VS breidt zich uit

Niet alleen tomaten maar ook verse pepers en verse koriander zijn waarschijnlijk verantwoordelijk voor de salmonella-uitbraak in de Verenigde Staten.

Dat heeft de Amerikaanse voedsel- en warenautoriteit FDA woensdag bekendgemaakt.

Sinds april zijn al meer dan duizend mensen in 41 staten en in Canada besmet met de vrij zeldzame salmonellabacterie Saintpaul. Een man is overleden. Wie de bacterie binnenkrijgt, kampt met zware buikpijn en diarree. De bacterie gaat dood als voedsel verhit wordt.

Tomaten uit 43 van de 50 Amerikaanse staten zijn inmiddels veilig verklaard. Florida mag echter nog geen tomaten leveren. De staat levert meer dan 90 procent van de totale hoeveelheid Amerikaanse tomaten. Restaurants en winkels in de Verenigde Staten hebben de tomaat volledig in de ban gedaan om misverstanden te voorkomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.