Home

Achtergrond 379 x bekeken

'Saldering ammoniak biedt mogelijkheden'

Zowel de Kamer als minister Gerda Verburg (LNV) ziet mogelijkheden om de ammoniakuitstoot van veehouderijen bij natuurgebieden terug te dringen door middel van saldering.

Daardoor kunnen veehouderijen uitbreiden als een ander bedrijf bij het natuurgebied stopt. Dat bleek vanochtend bij een debat over het rapport-Trojan, dat ingaat op de ammoniakproblematiek bij Natura 2000-gebieden. Trojan ziet saldering als goede optie.

CDA, VVD en PVV zijn blij met deze aanbeveling, evenals minister Verburg. De PvdA is voorzichtiger, en wil allereerst dat de 'ammoniakdeken' per gebied fors dunner wordt. Pas dan zou volgens Kamerlid Harm Evert Waalkens gekeken kunnen worden naar mogelijkheden om te salderen.

Lees ook: Verburg overlegt snel over handreiking ammoniak

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.