Home

Achtergrond 288 x bekeken

Rustige beursweek voor agribusiness

Deze week herstelden de internationale beurzen van New York tot Tokio, zich van een dip die begin mei werd ingezet.

Voor agribusiness-aandelen verliep de week vooral opmerkelijk rustig. Het aandeel Syngenta verloor enig terrein. Ten opzichte van een week geleden zakte het aandeel van 280 naar 277 Zwitserse franc. Hoewel de producent van agro-chemicaliën en zaaigoed deze week dubbele groeicijfers voor winst en omzet bekendmaakte, reageerden beleggers koeltjes.

Concurrent Dupont maakte bekend procenten marktaandeel te winnen in de VS. Analisten gaan ervan uit dat dit ten koste gaat van met name Syngenta. ok het om fiscale redenen in Amsterdam gevestigde Case New Holland (CNH) maakte sterke groeicijfers bekend. De winst van de Fiat-dochter steeg het tweede kwartaal met 52 procent. Na een aanvankelijk positieve reactie namen aandeelhouders van het mechanisatiebedrijf hun winst, waarna het aandeel daalde.

Danisco-investeerders begroetten de interesse van het Britse private-equity huis Apax door de koers de te laten stijgen tot het hoogste niveau sinds 1989.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.