Home

Achtergrond 418 x bekeken 10 reacties

Rusland gaat landbouwproductie flink opvoeren

Rusland gaat de landbouwproductie de komende jaren flink opvoeren. Dat zegt de Russische minister van Landbouw, Alexej Gordejev zaterdag in een artikel van zijn hand in de Duitse krant Frankfurter Rundschau.

Jaarlijks zal Rusland een extra half miljoen hectare braakliggende grond in gebruik gaan nemen als landbouwgrond, zodat de agrarische productie in twee jaar tijd met 24,1 procent stijgt. Rusland wil hiermee een steeds grotere bijdrage leveren aan de bestrijding van de wereldwijde voedselcrisis.

De in 1955 in Duitsland geboren Gordejev sprak zich in zijn artikel tevens uit tegen het produceren van biobrandstoffen uit graan. Wel kunnen bijvoorbeeld dierlijke uitwerpselen en afval uit de bosbouw gebruikt worden, aldus Gordejev.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jeroen

  Sloever, de reden is veel anders dan jij nu meent te schrijven.

  Te veel schrijven om duidelijk te maken, wat ik bedoel.

 • no-profile-image

  Jeroen

  Klaas, Ik ben er geweest en jij kan nog jaloers worden wat ze daar hebben aan machines, nu nog de juiste kennis.

  Heb een bedrijf gezien die heeft dit jaar ongeveer tegen de 1 miljoen hectare grond. En daar rijden Amerikaanse tractors en worden mensen vanuit het buitenland binnen gehaalt.

  Nog een aantal jaar en dan in Rusland al goed op weg.

 • no-profile-image

  kwekje@hotmail.com

  Klaas,

  Onderdelen bestellen enz, dat is nog lang niet in orde.
  Daarvoor zal je altijd het nodig zelf in huis moeten hebben.
  Kennis, bij delen komt het er. Maar toch zijn er een hoop buitenlanders, die daar ook aan het werk gaan.

 • no-profile-image

  anoniem

  Ik vindt het stom. Rusland moet zijn eigen eten maar houden. Er moeten juist meer begrip komen voor de boeren. Niet voor die belastingmensjes. IK vindt dat de boeren 50% moet verdienen. dan wat ze nu krijgen

 • no-profile-image

  goede boer

  Zit even terug te rekenen met de gegeven cijfers in dit artikel. Jaarlijks een half miljoen ha landbouwgrond erbij. In twee jaar dus een miljoen ha. Landbouw productie stijgt dan ca een kwart. Heeft dat grote Rusland vandaag de dag dan niet meer dan 4 miljoen ha landbouwgrond ter beschikking.? Dit in schril contrast met ons kikkerlandje dat 2,1 miljoen ha landbouwgrond heeft. Of de cijfers in dit artikel kloppen niet of ik moet dit bericht in het rijtje van ongeloofwaardige berichten plaatsen.

 • no-profile-image

  sloeber

  Nogal logisch dat hij tegen biobrandstoffen uit graan is. Rusland is één van de grootste olieproducenten ter wereld. En uit afvalproducten heb je nog niet direct een grote hoeveelheid brandstof.

 • no-profile-image

  Boer

  De regime is al een aantal jaren pro landbouw... Op dit moment ligt er dan ook procentueel gezien niet zo heel veel grond ongebruikt. Alleen de in productie genomen percelen zijn tijd, geld en kennis nodig om op winstgevend niveau te komen. Geld is hier niet zo'n dillema en kennis groeit elk jaar dus over een aantal jaren zal hier wel degelijk een serieuze hoeveelheid geproduceert worden. Maar wees niet bang, hier groeit de welvaart extreem en we zijn/ blijven nog wel even afhankelijk van import om aan de vraag te voldoen.

 • no-profile-image

  Klaas

  Eerst zien, dan geloven. Er zijn wel mensen (boeren) en goede machines nodig die dit moeten realiseren.

 • no-profile-image

  Klaas

  Jeroen, ik ben er zelf niet geweest maar ik heb ook wel eens andere verhalen gehoord over de Russische boer en over te bestellen onderdelen voor machines.
  Maar zoals je zelf al zegt rijden er Amerikaanse tractoren en wordt het werk gedaan door buitenlanders, dus misschien lukt het ze dan.

 • no-profile-image

  c

  de productie mag ook gerust omhoog daar, zo kan het probleem om de energie ook opgelost worden want beide markten kan de landbouw wereldwijd gerust aan mits we van een hoop flauwekul afgeraken zoals polders terug onder water zetten. en tevens erbij laat de landbouw onderhand maar eens verdienen wat nu de oliesjeiks hebben, eigenlijk zou de landbouw die rijkdom toebehoren omdat we alles hebben in feite wat de mens in zijn leven het hardst nodig heeft

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.