Home

Achtergrond

Rotterdam is tevreden over avondklok

Steeds minder jongeren veroorzaken 's avonds in de Rotterdamse wijk Katendrecht overlast op straat.

De avondklok voor jongeren is effectief; de raddraaiers begeven zich na negen uur niet meer op straat. Dat blijkt uit een recente evaluatie van de gemeente en de politie, zo meldde een woordvoerder vandaag.

Burgemeester Ivo Opstelten stelde de avondklok half mei in voor jongeren uit elf gezinnen. Als zij zich op de verboden tijdstippen op straat begeven, brengt de politie hen naar huis. ,,In het begin moest de politie ze nog wel eens thuis afleveren en controleerden we regelmatig. Nu voeren we steekproeven uit in de wijk, maar de bewoners houden zich aan de regels'', aldus de zegsman.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.