Home

Achtergrond 187 x bekeken

Roséprijs daalt door onzekere markt

De nieuwe etikettering voor vleeskalveren heeft duidelijk invloed op de markt. Rosékalveren zijn gemiddeld een stuiver goedkoper. Rosés noteren deze week €2,74.

De nieuwe etikettering maakt sinds 1 juli onderscheid tussen kalveren ouder en jonger dan acht maanden. Daardoor moeten zwaardere rosékalveren ineens concurreren met rundvlees.

De markt moet zich kortom nog zetten. En voorlopig koerst de roséprijs naar beneden. Het aanbod van rosékalveren wordt wel kleiner, maar de onzekerheid weegt zwaarder. Lagere prijzen zijn het gevolg. En dat zet vooralsnog door.

Blank kalfsvlees daalt niet in prijs. Voor het eerst sinds tijden. Met een niveau van €3,45 lijkt de bodem bereikt. De reden is iets minder aanbod, terwijl de vraag gelijk blijft. Toch is het aanbod nog steeds erg ruim.

In Europa heeft blank kalfsvlees het evenmin gemakkelijk. De witvleeshandel in Italie is matig en in Frankrijk is de situatie zelfs nog moeizamer dan een paar weken geleden. Alleen in Duitsland zijn vraag een aanbod weer aardig in balans. Die kant gaat Nederland ook op. Stabiele prijzen dus.

prognose:

blank gelijk, rosé stabiel of licht dalend

Of registreer je om te kunnen reageren.