Home

Achtergrond 230 x bekeken

Rosé concurreert rundvlees weg

De roséprijzen zijn voor het eerst sinds weken niet verder gekelderd en noteren deze week €2,59. De rosékalveren leken nog wel een tijdje in prijs te dalen, maar dat valt mee. De prijs is in korte tijd zo snel naar beneden gegaan dat rosévlees vaak al goedkoper is dan rundvlees.

In de rundvleessector zijn de rosékalveren de grote boosdoeners. Daar dalen de prijzen fors, omdat ze weggeconcurreerd worden door de goedkope rosés.

In combinatie met een iets kleiner wordend aanbod van rosékalveren (mesters wachten op hogere prijzen) remt dat de prijsdaling. De roséprijs komt in rustiger vaarwater en blijft de komende weken onveranderd.

Blank kalfsvlees noteert ook gelijke prijzen. Al blijft de vraag nog steeds achter bij het aanbod. Doordat er vlees wordt ingevroren, ontstaat er toch een (kunstmatig) evenwicht. Het zal zeker nog tot na de vakantie duren voordat de witvleessector weer omhoog kan kijken. De vakantieperiode is traditioneel lastig voor landen als Italië en Frankrijk. Pas als de markt in die landen aantrekt, volgt Nederland.

prognose:

blank kalfsvlees en rosé gelijk

Of registreer je om te kunnen reageren.