Home

Achtergrond

Rookverbod horeca van kracht

In navolging van een reeks andere landen geldt vanaf vandaag ook in Nederland een rookverbod in de horeca.

Nog niet iedereen heeft zich neergelegd bij de maatregel, die er onder meer voor moet zorgen dat horecapersoneel geen last meer heeft van de rook van klanten. Zo eist stichting Red de kleine ondernemer dinsdag voor de rechtbank in Den Haag dat het rookverbod met onmiddellijke ingang onverbindend wordt verklaard of anders opgeschort tot 1 juli volgend jaar. Het is nog onduidelijk wanneer de uitspraak volgt.

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) begint vandaag met het uitvoeren van controles in de horeca op de naleving van het rookverbod. Een ondernemer die het verbod schendt, krijgt in eerste instantie een waarschuwing. Bij herhaling volgt een boete van 300 euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.