Home

Achtergrond 352 x bekeken

Radijstelers 'zetten radijs goed weg'

Met de verkoop van de Hollandse radijs gaat het wat beter. Losse radijs lijkt steeds lucratiever, maar ook bosradijstelers hebben slechtere tijden gekend.

Met dagprijzen deze week van 22 cent voor bosradijs, daar waar losse radijs per kilo tussen 1,10 en 1,15 opbrengt, mag de marktsituatie niet slecht worden genoemd.

Traditioneel gaan de grote partijen (bos)radijs weg richting Engeland, België, Frankrijk en Scandinavië. Duitsland is al een tijdje geheel zelfvoorzienend door productie van vollegrondsradijs in de Pfalz. Alleen in de winter kan Nederland nog wel eens wat afzetten in Duitsland, maar dan pikken de Italianen de grootste winst.

Behalve in het buitenland loopt ook in Nederland de vraag naar radijs goed. Al zou warm weer voor een betere afzet zorgen en een hogere prijs, maar voorlopig zit dat er nog niet in.

Desondanks loopt de radijs ‘goed weg’, zoals een teler het uitdrukt. "Ik teken er voor zoals het nu gaat." De verwachting is dat met het huidige weerbeeld de prijs in de komende weken stabiel zal blijven.

Lees vrijdag het hele artikel in het Weekblad Groenten en Fruit

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.