Home

Achtergrond 2 reacties

Rabobank pleit voor stoppersregeling glastuinders

De Rabobank vindt het belangrijk dat de overheid een goede stoppersregeling invoert voor glastuinders buiten de concentratiegebieden.

Deze tuinders kunnen bij de huidige hoge gasprijzen vaak met moeite hun bedrijf verkopen. Een goede afbraak- of ruimte-voor-ruimteregeling biedt deze telers de kans om zonder veel schuld het bedrijf te beëindigen, stelt Dick Oosthoek, afdelingsdirecteur akker- en tuinbouw van Rabobank Nederland.

De bank staat achter het pakket maatregelen dat LTO Glaskracht Nederland bij LNV bepleit. De bank was in voorgesprekken betrokken bij de ontwikkeling van dit pakket en pleitte voor aandacht voor bedrijven die acute problemen hebben. Zo is de verruiming van de steunregeling BBZ een goed vangnet, denkt Oosthoek. De bank vermoedt dat 5 procent van de bedrijven acute financiële problemen heeft.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Kees

    Begrijp ik nu dat tuinders binnen de concentratiegebieden geen nuonprobleem hebben ? Een goede stoppersregeling voor de tuinders maar dan van te voren nog wel even aftellen met de Rabo zeker ?

  • no-profile-image

    Gerard

    Jazeker Cees, dan is de Rabo op een nette manier ervan af en dan draaien hun kassen ( met lease constructie ) lekker door.

Of registreer je om te kunnen reageren.