Home

Achtergrond 208 x bekeken

QS neemt 51 telers certificaat af

Het Duitse kwaliteitssysteem QS heeft in 2007 in totaal 51 telers van groente, fruit of aardappelen het certificaat ontnomen.

Dat meldt QS in het jaaroverzicht voor 2007. Dat is een daling ten opzichte van 2006 toen 1,8 procent van de onderzochte bedrijven uit het systeem werden gezet. In 2007 lag het percentage op 0,7.

Bij 14 telers lag de reden van de uitsluiting in het overschrijden van de residuwaardes. Bij 13 gevallen betrof het gebruik van niet toegestane middelen. Bij 17 bedrijven werd een combinatie van residu-overschrijding en niet toegelaten stof als reden van uitsluiting aangevoerd. Volgens QS toont dit aan dat QS hoge waarde hecht aan naleving van de regelgeving voor gewasmiddelen.

QS controleert ook bedrijven in de tussenhandel en detailhandel. Van de groothandelsbedrijven werd 1,1 procent het certificaat ontnomen. Van de gecontroleerde winkels is bijna 9 procent uit het systeem gezet.

Of registreer je om te kunnen reageren.