Home

Achtergrond 167 x bekeken

Provincie Groningen heeft hoogste werkloosheid

Niet meer Flevoland maar Groningen is de provincie met de hoogste werkloosheid.

Groningen was vorig jaar de enige provincie waar het aantal werklozen gelijk bleef. In de overige regio's daalde de werkloosheid, zo blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag publiceerde.

In Groningen zat in 2007 7,1 procent van de beroepsbevolking zonder werk. Limburg volgde op enige afstand met 5,7 procent. Zeeland had met een percentage van 3,3 de laagste werkloosheid. Het landelijk gemiddelde was 4,5 procent.

In 2006 was Flevoland nog de provincie met de hoogste werkloosheid. Maar daar liep het aantal werklozen vorig jaar het sterkste terug.
Ook in de vier grote steden daalde het aantal werklozen flink, maar de werkloosheid lag er met 6 procent wel boven het landelijk gemiddelde. Rotterdam blijft de stad met de hoogste werkloosheid (7,4 procent). Wel daalde het aantal werklozen daar vorig jaar harder dan in Amsterdam, Den Haag en Utrecht.

Om meer mensen aan het werk te krijgen, heeft de Rotterdamse wethouder Dominic Schrijer (Werk) woensdag een arbeidsmarktmeester aangesteld. Aad van Nes, naast zijn nieuwe functie ook directeur van de Roteb, moet zorgen voor een groter banenaanbod voor laagopgeleiden. "De arbeidsmeester spoort werkgevers aan hun bedrijfsprocessen anders in te richten zodat er ruimte ontstaat voor mensen die nu aan de zijkant staan'', aldus Schrijer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.