Home

Achtergrond 245 x bekeken

Prei wordt dit jaar beter betaald

De omzet van de Belgische groenteveiling Roeselare en Omgeving (REO) uit Roeselare steeg in het eerste halfjaar met ruim tien procent.

Dat blijkt uit omzetcijfers van deze afzetorganisatie van voor vollegrondsgroenteproducten. In de eerste zes maanden van dit jaar steeg de omzet van de aangevoerde producten van 65,8 miljoen euro in 2007 naar bijna 73 miljoen euro in de vergelijkbare periode dit jaar. De meeromzet van de 6,5 miljoen euro kan vrijwel volledig aan de hogere omzet van prei worden toegeschreven.

Vorig jaar bedroeg de omzet van prei iets meer dan € 10 miljoen euro, terwijl er dit jaar bijna 16,5 miljoen euro aan prei werd omgezet. De preiaanvoer valt dit jaar wel iets hoger uit, maar de sterk gestegen middenprijs geldt als belangrijkste oorzaak van de hogere omzet. Vorig jaar kwam de middenprijs uit op iets meer dan 31 cent per kilo, maar dit seizoen werd bijna 50 cent per kilo prei neergeteld.

Clement Mol

Of registreer je om te kunnen reageren.