Home

Achtergrond 509 x bekeken

Politie pakt bende 'skimmers' op

De politie heeft gisteren in Lelystad vier mannen aangehouden op verdenking van skimming, pinpasfraude en valsmunterij.

Dat maakte de politie vandaag bekend. De bende, die bestaat uit drie Roemenen van 19, 27 en 32 jaar en een 30-jarige Engelsman, hadden tientallen vervalste pinpassen, duizenden euro's aan contanten en attributen voor skimming op zak. Een passant zag de vier bij een pinautomaat op het Stadhuisplein in de weer en tipte de politie.

Skimming is een Engelse term voor het kopiëren van computerdata die wordt gebruikt op bankpassen. Dat gebeurt vaak met een onopvallende lezer op de kaartgleuf van een pinautomaat. De politie vermoedt dat de verdachten de zogenoemde 'cashers' zijn. Die pinnen rekeningen leeg met vervalste passen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.