Home

Achtergrond 179 x bekeken

Paus vertrekt naar Australië

Paus Benedictus XVI vertrekt zaterdagochtend naar Australië, waar hij volgende week de Wereldjongerendagen in Sydney bezoekt.

Het toestel vertrekt om 10.00 uur vanaf de luchthaven van Rome. Benedictus komt zondag in Sydney aan, waar hij tot donderdagochtend rust houdt.

Op donderdag 17 juli vaart de paus naar de haven van Sydney, waar de duizenden deelnemers aan de Wereldjongerendagen hem zullen verwelkomen.

In het weekeinde hebben de belangrijkste plechtigheden plaats. Benedictus gaat zaterdagavond voor in een gebedswake op de paardenracebaan Randwick, waarheen die dag de deelnemers aan de Wereldjongerendagen zijn getrokken. De jongeren overnachten op de renbaan en sluiten de dag daarop met een mis het jongerenfestijn af. Daarin gaat Benedictus voor.

Maandag 21 juli reist de paus terug naar Rome, nadat hij de vrijwilligers van de Wereldjongerendagen heeft toegesproken. Naar verwachting nemen 250.000 katholieke jongeren aan de bijeenkomst deel. Het is het grootste jongerenevenement ter wereld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.