Home

Achtergrond 3 reacties

Parkeren met sms in achttien steden

Vanaf maandag kunnen Nederlanders in achttien steden parkeerkosten betalen via een sms-je.

Tot nog toe was dit alleen mogelijk in Amsterdam. Dat meldde de aanbieder van de dienst, Park-line, vandaag. Het zogenoemde sms-parkeren wordt in Amsterdam sinds 1 juli mogelijk gemaakt door een andere aanbieder, SMSParking. Dat gebeurt in samenwerking met de gemeente Amsterdam.

De dienst van Park-line is een reactie daarop, zegt directeur Tomas Novak. "We boden de dienst al wel aan, maar niet voor een breed publiek. We deden dat alleen voor doven en slechthorenden. De stap was dus snel gezet.''

Sms-parkeren komt erop neer dat de automobilist een sms-je stuurt om zijn parkeeractie te starten of te stoppen. Zo wordt alleen de werkelijk geparkeerde tijd doorberekend. Park-line maakt sms-parkeren mogelijk in onder meer Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen en Rotterdam.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Quinten

  Het bovenstaande is niet helemaal juist. Want bij SMS Parking krijg je om het uur een berichtje... Dit in tegen stelling tot de andere providers waar je dit gewoon zelf ik kan stellen wanneer jij een SMS wil ontvangen. Dus op den duur ben je met SMS parking duurder uit dan de andere providers.

 • no-profile-image

  HarmH

  Graag maak ik een ieder er op attent dat de website parkeervergelijk.nl een brouwsel is van SMS Parking en dus niet geheel onbevooroordeeld en ook nog eens in haar voordeel rekent.

  De genoemde tarieven zijn incorrect en foutief weergegeven.

 • no-profile-image

  Elise van Zanen

  Er is nu ook een vergelijksite voor SMS parkeren

  Daar zie je dat SMS Parking is op 12 uur parkeren ruim 15% goedkoper dan Park-line. Dat is bijna 4 euro.

  Als je 20x per jaar parkeerd is dit al 80 euro per jaar.

  SMS Parking heeft bijvoorbeeld ook geen betaald abonnement.

  Daarnaast zijn de diensten ook niet gelijk.

  Bron: www.parkeervergelijk.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.