Home

Achtergrond

Paraguai wil recorduitvoer rundvlees

Paraquai hoopt dit jaar een recordhoeveelheid aan rundvlees met een waarde van 380 miljoen euro exporteren.

Daarmee stijgt de uitvoer van het land met 25 procent ten opzichte van 2007. Toen kwam de uitvoerwaarde op 306 miljoen euro uit. De recorduitvoer is een gevolg van het openen van de Europese markt voor rundvlees uit Paraguai.

Paraguai heeft in het eerste kwartaal van dit jaar voor 152 miljoen euro aan exportcontracten afgesloten. De Europese Commissie heeft begin deze week besloten om de invoer van ontbeend rundvlees uit Paraguai toe te staan. Paraguai mocht tot nu toe geen rundvlees naar Europa exporteren uit angst voor uitbraken van mkz. Het land is nu officieel vrij van deze ziekte, waardoor er geen grond meer is voor die angst. Het vorige exportrecord realiseerde Paraguai in 2006 met de uitvoer van 322 miljoen euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.