Home

Achtergrond

Pandatweeling geboren in Overloon

In Zoo Parc Overloon is eind vorige week een pandatweeling geboren.

Een bijzondere geboorte, mede omdat deze kleine panda - ook wel rode panda - met uitsterven bedreigd is, liet een woordvoerster van de Zoo vandaag weten. De Zoo in Overloon had één pandapaartje, dat nu dus een tweeling heeft. "Heel bijzonder dat de kleine panda in gevangenschap jongen krijgt'', zei de woordvoerster. De beestjes komen in het wild vooral voor in de Himalaya. Maar de meeste kleine panda's sterven op jonge leeftijd en kunnen dus geen nageslacht produceren.

Moeder en tweeling in Overloon maken het goed, toch blijft het spannend omdat de jongen erg kwetsbaar zijn. Het geslacht van de jonge diertjes wordt over enkele weken bepaald bij een gezondheidscontrole.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.