Home

Achtergrond

Pallets en kratten niet in verpakkingenbelasting

Logistieke hulpmiddelen die retour gaan, worden uit de verpakkingenbelasting gehaald. Dit zegde staatssecretaris De Jager toe aan de Tweede Kamer tijdens het overleg op 3 juli 2008.

De staatssecretaris deed deze toezegging nadat CDA-woordvoerder Pieter Omtzigt hierom uitdrukkelijk had gevraagd, om de administratieve lasten voor het bedrijfsleven fors te verlichten. De administratie van retourpallets kost veel tijd en moeite, wat niet opweegt tegen de 13 cent aan verpakkingenbelasting die een houten pallet oplevert. De reden van het lage tarief doet vrezen dat ze in latere jaren bij andere tarieven alsnog in de verpakkingenbelasting terechtkomen.

Overigens dacht de staatssecretaris al over deze en andere aanpassingen in zijn bericht aan de Kamer op 2 juli 2008. De staatssecretaris kondigde ook nog andere vereenvoudigingen aan, zoals het loslaten van het onderscheid tussen primaire en secundaire/tertiaire verpakkingen en de introductie van een forfait voor handelaren/importeurs. Hierover was eerder al op Agrocount.nl te lezen.

Lees ook Zoekresultaten op Agrocount.nl met trefwoord ‘verpakkingenbelasting’

Meer informatie EVO, 4 juli 2008: Pallets en kratten uit de verpakkingenbelasting

Meer informatie Ministerie van Financiën, 2 juli 2008: Recente ontwikkelingen verpakkingenbelasting ten behoeve van AO 3 juli

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.